De Ingang - Kalender

KALENDER

17/11/2018 - Jazz Rock

Ghislain Tshilomba

Jazz Rock ontstond half de jaren 70 en is een swingende mix van Funk, Hiphop, Tapdance en Authentic Jazz. De dansbewegingen zijn zeer energiek. Ze lijken op tapdansen met funky grooves, vloerbewegingen en snel voetenwerk.
Ghislain Tshilomba neemt je mee in zijn funky en kleurrijke wereld van jazzrock, met zijn energie, zijn muzikaliteit ... Kortom, zijn liefde voor dans!

min. 1 jaar danservaring14u00
Lees meer...

18/11/2018 - Flamenco - Clase Abierta

Irene Alvarez

Deze klas is bedoeld voor mensen die graag deskundige feedback krijgen of willen gecoacht worden als ze zelf een Flamencostukje gemaakt hebben/ aan het maken zijn of vragen hebben over een specifieke flamencotechniek. 

min. 1 jaar danservaring21u00
Lees meer...

23/11/2018 - Salsa oefenavond

Salsa oefenavond waarop iedereen welkom is. Ook Lisette en Jurgen, onze leraren Cubaanse Salsa, zullen er zijn om met je te dansen of om je Cubaans vocabularium op te frissen.

Nodig je vrienden uit voor dit Facebook event.

25/11/2018 - Argentijnse Tango - Techniek voor leiders

Steven Coppens

We raken verschillende aspecten aan, zoals houding, kader, verschillende dissociaties, staan, stappen … die je zullen helpen om het individuele dansen te verbeteren. Dat kan het samenspel op de dansvloer alleen maar een boost geven.

Open level19u00
Lees meer...

30/11/2018 - Lindy Hop: Easy steps for happy dancers

Olga&Philippe

Both in Lindy Hop and in Authentic Jazz there are plenty of small but quite pretty steps and variations, which usually there is not much time for during the basic courses. All these little things enrich your dancing and make it light, different, unpredictable and very fun.

Met basiservaring21u15
Lees meer...

01/12/2018 - Argentijnse tango - Neo Tango

Saskia & Steven

De neotango zorgde ook voor een herontdekking van de dans, vooral bij jongeren. Enerzijds wordt terug gegrepen naar de authentieke straattango van eind 19de eeuw, anderzijds wordt geëxperimenteerd met invloeden uit andere dansen. In deze workshop verkennen we enkele kenmerkende dansbewegingen uit de neotango, die het contrastrijke en improvisatorische karakter van de dans verrijken.

Basiskennis Tango19u30
Lees meer...

01/12/2018 - Tangosalon

Maandelijks elke 1ste zaterdag van de maand. DJ Johan draait klassieke en neo-tango.

Minstens één van onze tango leerkrachten is telkens aanwezig. Zit je in de knoop met een figuur of heb je een andere tango vraag. Stel ze aan Saskia of Steven! 

Nodig je vrienden uit via het Facebook event.

07/12/2018 - Practice Your Moves

De Gentse Hoppers nemen elke maand één avond ons danshuis over. Iedereen is welkom om zijn Lindy Hop moves te oefenen en te delen!

21u-01u, gratis, niet reserveren.

Nodig je vrienden uit voor dit Facebook event.

08/12/2018 - Dance around the world

De warmste week

Een multiculturele dansbeleving voor het goede doel!

Kies voor een danspakket van 2 of drie dansstijlen en ontdek zo een stuk van de wereld.

Op 8 december 2018 organiseren Danshuis De Ingang en Schoenen Boonants “Dance Around The World”, een evenement ten voordele van de Warmste Week. Er worden workshops gegeven van 16 tot 20u in dansstijlen uit verschillende landen en continenten. 

Zo zullen er onder meer lespakketten zijn met thema’s als:
“New York –Tapdans, Charleston, Authentic Jazz”
“Zuid-Amerika – Argentijse Tango”
“Afrika: Afrikaanse dansexpressie”
“Midden-Oosten- Oriëntaalse dans, buikdans en Indische dans”
“US: Streetdance”

Met telkens een inleiding over de oorsprong en de cultuur van deze dansen. Alle lessen zijn open-level, ervaring is dus niet vereist!

‘s Avonds om 20u dansbar met Dj en live band ‘AL MA’ die een mix van Marrokaans-Andalusische muziek brengt. AL Ma speelde eerder al in De Centrale en op het Djemaa El Fna Festival.
Iedereen is welkom. 

De opbrengst van het evenement gaat naar Platform K, een professionele hedendaagse danscompagnie in Gent voor personen met een beperking. Platform-K zet projecten op die personen met een beperking en reguliere kunstenaars uitdagen om samen te werken aan nieuwe vormen van dans- en bewegingstaal.

Dance Around The World is een initiatief van Louise Vanbriel in het kader van haar opleiding. Louise volgt al ruime tijd lessen Ballet, Hedendaagse dans, Authentic Jazz en Lindy Hop bij Danshuis De Ingang.

Prijzen:
* Danspakketten
- 2 workshops inclusief waardebon (t.w.v. 6 euro) van Decathlon en toegangsticket voor avondconcert: 20 euro 
- 3 workshops inclusief waardebon (t.w.v. 6 euro) van Decathlon en toegangsticket voor avondconcert: 25 euro
Inschrijvingen via: www.de-ingang.be 
* Liveoptreden 'AL MA' - 20u
- 5 euro inkom ter plaatse als u geen workshops volgde eerder op de dag

Open level16u00
Lees meer...

14/12/2018 - Burlesque Intensief

Lady Elina

Hou je van de Moulin Rouge? Met hun prachtige groepsdansen, classy en sexy? Overal veren en glamour, biedt deze retro showstijl een glinsterende en kleurrijke cocktail van show, komische accenten, sexy kostuums en elegante striptease.

Open level14u00
Lees meer...

16/12/2018 - Flamenco - Clase Abierta

Irene Alvarez

Deze klas is bedoeld voor mensen die graag deskundige feedback krijgen of willen gecoacht worden als ze zelf een Flamencostukje gemaakt hebben/ aan het maken zijn of vragen hebben over een specifieke flamencotechniek. 

min. 1 jaar danservaring21u00
Lees meer...

21/12/2018 - Salsa oefenavond

Salsa oefenavond waarop iedereen welkom is. Ook Lisette en Jurgen, onze leraren Cubaanse Salsa, zullen er zijn om met je te dansen of om je Cubaans vocabularium op te frissen.

Nodig je vrienden uit voor dit Facebook event.

05/01/2019 - Tangosalon

Maandelijks elke 1ste zaterdag van de maand. DJ Johan draait klassieke en neo-tango.

Minstens één van onze tango leerkrachten is telkens aanwezig. Zit je in de knoop met een figuur of heb je een andere tango vraag. Stel ze aan Saskia of Steven! 

Nodig je vrienden uit via het Facebook event.

13/01/2019 - Flamenco - Clase Abierta

Irene Alvarez

Deze klas is bedoeld voor mensen die graag deskundige feedback krijgen of willen gecoacht worden als ze zelf een Flamencostukje gemaakt hebben/ aan het maken zijn of vragen hebben over een specifieke flamencotechniek. 

min. 1 jaar ervaring21u00
Lees meer...

18/01/2019 - Salsa oefenavond

Salsa oefenavond waarop iedereen welkom is. Ook Lisette en Jurgen, onze leraren Cubaanse Salsa, zullen er zijn om met je te dansen of om je Cubaans vocabularium op te frissen.

Nodig je vrienden uit voor dit Facebook event.

19/01/2019 - Afro-Pop

Annie Brosteau

We dansen op Afrikaanse populaire muziek een mix van Hip Hop, Ragga, Afrikaanse dans, ... Ambiance verzekerd en een niet te missen dans-explosie!!!

Ambiance verzekerd!!!

Open level15u00
Lees meer...

25/01/2019 - Lindy Hop - LiLi Hop workshops and parties

Lindy Hop Weekend with parties and workshops in Ghent

Friday: welcoming social dance evening with taster solo workshop and Saint-Louis Shag workshop.
Saturday & Sunday: workshops Lindy Hop (aboslute beginners - invitational level) & Authentic Jazz
Saturday evening party: 
- Ghentlemen DJ's
- liveband 'Reverant Juke'
- unique in Belgium a '30 second showcase competition', € 200 money price for the winner(s)

Sunday* Slow drag evening *
Dj Kris (Ghentlemen) & performance

More info on www.lilihop.info

Saint Louis Shag19u45
Lees meer...

25/01/2019 - LiLi Hop weekend

Lindy Hop Weekend with parties and workshops in Ghent - 25, 26 & 27/01/2019. 

Friday: Welcoming social dance evening: taster solo workshop & Dj Battle.
Saturday & Sunday: workshops Lindy Hop & Authentic Jazz
Saturday evening party: 

- Ghentlemen DJ's
- liveband
- unique in Belgium a '30 second showcase competition', € 200 money price for the winner(s)

Sunday* Slow drag evening *

Registration and more info on www.lilihop.info

25/01/2019 - Saint Louis Shag

Jenny & Christian

De swingdans Saint Louis Shag is een hele snelle dans die in een gesloten houding of dicht bij elkaar gedanst wordt. De dans maakt deel uit van de Lindy Hop scene.

Open level19u45
Lees meer...

26/01/2019 - Lindy Hop - LiLi Hop workshops and parties

Lindy Hop Weekend with parties and workshops in Ghent

Friday: welcoming social dance evening with taster solo workshop and Saint-Louis Shag workshop.
Saturday & Sunday: workshops Lindy Hop (aboslute beginners - invitational level) & Authentic Jazz
Saturday evening party: 
- Ghentlemen DJ's
- liveband 'Reverant Juke'
- unique in Belgium a '30 second showcase competition', € 200 money price for the winner(s)

Sunday* Slow drag evening *
Dj Kris (Ghentlemen) & performance

More info on www.lilihop.info

Intermediate 12u45
Intermediate/Advanced12u45
Advanced12u45
Invitational12u45
Authentic Jazz12u45
Absolute beginner13u45
Lees meer...

26/01/2019 - Lindy Hop - Introductie

Olga & Alex

Ontdek deze geweldig leuke swingdans tijdens het LiLi Hop festival met internationale dansers en heel leuke parties.

Absolute beginner13u45
Lees meer...

26/01/2019 - Lindy Hop Solo - Authentic Jazz

Fatima Teffahi

Maak deel uit van het bruisend LiLi Hop festival met internationale lesgevers en cursisten. Leer van lesgevers met wereldklasse en feest mee op de geweldige parties!

Open level12u45
Lees meer...

08/02/2019 - Lindy Hop: Easy steps for happy dancers

Olga&Philippe

Both in Lindy Hop and in Authentic Jazz there are plenty of small but quite pretty steps and variations, which usually there is not much time for during the basic courses. All these little things enrich your dancing and make it light, different, unpredictable and very fun.

Met basiservaring21u15
Lees meer...

20/09/2019 - Argentijns tangoweekend

Saskia en Steven

Gedurende dit weekend bieden we 10u tangoles aan rond verschillende onderwerpen waarin je je tangokennis kan verrijken en verdiepen. 's Avonds na de lessen kan je nog verder oefenen tijdens de practica ...

Op zaterdagmiddag maken we ook wat tijd vrij om te wandelen of de mooie buurt te verkennen.

Lees meer...