Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Koppeldansen Slow

Shana en Mathieu


Een traag nummer die door de boxen knalt op een fuif, trouwfeest of gewoon in je stamkroeg… en jij die hier graag met twee op wil op dansen?
In deze workshop leer je ‘de Slow’ kennen als een dans waar je ver buiten de lijntjes van het gekende 'waggelen' kan kleuren. Dit zowel op oude bluesmuziek als op het hedendaagse ‘slow’repertoire, en van wat sneller tot héél traag. Van een fragiele communicatie met twee, tot uitbundig schuren!
Basisprincipe is het comfortabel bewegen op de gebruikte muziek, daarna volgen figuren, steeds met variaties en ruimte voor eigen creativiteit. Er wordt geeïndigd met enkele "speciallekes" om de dans verder kleur te geven. Alles wordt zo aangeleerd dat je het eenvoudig kan leiden en volgen.

Voor deze workshop heb je geen ervaring nodig, er wordt gestart met het aanleren van de basis bluespas.

Heb je een danspartner: 1 inschrijvingsformulier en 1 betaling per persoon aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ dat je geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden. Maar ga vooral zelf actief op zoek!

Zowel Shana als Mathieu deden beiden heel wat ervaring op in de aloude koppeldansgenres, met een basisfocus vanuit de Swing, Lindy Hop en Blues, genres waarin zij lesgeven en van waaruit ze vernieuwende technieken nemen om het slowdansen aan te leren. In elke workshop of les besteden ze veel aandacht aan een comfortabele vorm van leiden en volgen. Van een verstaanbare techniek, over verschillende bewegingen en variaties, tot ruimte voor persoonlijke creativiteit in je dans.Er zijn momenteel geen cursussen Koppeldansen Slow gepland.


Terug naar overzicht