Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

House Work Out

Saho


Tijdens de House Work Out wordt via dans gewerkt aan conditie en spierversterking. Je leeft je uit en verbrand caloriën op vinnige House- en Hiphop muziek. Iedereen met een gezonde dosis energie kan deelnemen aan de House Work Out.

De house dance is net als de house muziek ontstaan in het underground nachtleven van New York en Chicago. De dans is een combinatie van snel voetenwerk (footwork), vloeiende bewegingen in het bovenlichaam (jacking) en grondbewegingen (lofting) en bevat elementen uit zowel de Afrikaanse -, de Braziliaanse-, de jazz-, de tap- als de hedendaagse dans.
De dans is populair in discotheken en nachtclubs maar wordt tot op heden weinig gegeven in de dansscholen. De basics werden reeds in het begin van de jaren 80 populair bij de Hip Hoppers, ondertussen wordt de House dance wereldwijd gedanst. 

Saho houdt van deze boeiende dansvorm. Zelf danst hij sinds de jaren ´80, geïnspireerd door de uitzending HIPHOP (TF1) en cultfilms als Flashdance, Beatstreet and Breakstreet. Hij nam deel aan de Belgische kampioenschappen B-Boying in 1989. Saho danste reeds bij diverse dansgezelschappen o.a. Full Effects, waarmee hij verschillende optredens heeft verzorgd. Momenteel danst Saho samen met Sabrina & RodiePop en af en toe met zijn leerlingen van Brussel. Hij werkte aan een solo optreden samen met de Zweedse Choreografe Phax Ahamada. Verder organiseert hij talrijke dansevenementen op internationaal vlak zoals 'Sous Pression Battle'. Hij geeft les in verschillende dansscholen, onder meer in Brussel en Gent. 


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen.


Er zijn momenteel geen cursussen House Work Out gepland.


Terug naar overzicht