Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Flamenco por guajira

Saïdjah Galo


De origines van de guajira liggen in de Cubaanse muziek. Het is een zeer vrouwelijke stijl die we dansen met een waaier. Een ideale workshop voor tijdens de zwoele zomeravonden.

De workshop wordt begeleid door live gitaar muziek.

Saïdjah “La Zambra”  is geboren in een muzikale familie, haar moeder is de flamencodanseres Geneviève Galo. Zo is flamenco van in haar kinderjaren een deel van haar leven. Na haar middelbare studies trok  Saïdjah naar Sevilla om haar passie uit te diepen. Ze studeerde aan de flamenco-academie “La Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco”.

In Sevilla studeerde ze ook aan de flamencoschool "Estudio de Danza y Guitarra Flamenca de Eduardo Rebollar y Yolanda Lorenzo". Van september tot december 2010 volgde ze nog een intensieve opleiding aan de academie "Fundacion Cristina Heeren de Arte Flamenco" te Sevilla en bijkomende lessen in "Escuela de Arte Flamenco Manuel Betanzos".

Saïdjah is gespecialiseerd in het dansen met attributen: Bata de cola, abanico, sombrero en mantón. Ze was te zien als flamencodanseres in de de film "Dance the world" van Marie Jo Lafontaine in het jaar 2008. Ze treedt op met haar eigen groepen "Alma Flamenca" met o.a. Marquito Velez en Ivan Smeulders en “La Bailaora y Los Rubios”, samen met Emile Verstraeten en Filip Bruffaerts. Kenmerkende sleutelwoorden voor Saïdjah zijn klassevolle sensualiteit, elegantie, professionalisme, en een krachtige expressie.

Samen met Huub Billiet Adriaansen schreef Saïdjah het boek 'Flamenco, handleiding voor dansers en liefhebbers'.


Benodigd materiaal

waaier en Flamenco schoenen


Er zijn momenteel geen cursussen Flamenco por guajira gepland.


Terug naar overzicht