Detail Cursus
Kinderen > Workshops/danskampen

Kleuterdans met ouders

Anneleen De Steur (geboortejaar 2012&2013)


Dansen is een mogelijkheid om de ontwikkeling van je kindje te stimuleren, zowel op het gebied van taal, creativiteit, motoriek als emotionaliteit. Kleuters houden van muziek, dansen, bewegen, rollen, spelen, stoeien én van mama en papa! In deze workshop combineren we ze allemaal. Als dat geen feest is!

Papa, mama, meter, peter, oma of opa (1 begeleider per kind) worden uitgenodigd om met je kind mee te bewegen en te spelen. Hierdoor maak je kennis met andere manieren om contact te maken met je kind en krijg je leuke ideeën mee om thuis samen verder te experimenteren.

In deze ervaringsgerichte kennismaking staat niet het resultaat maar wel het samen beleven centraal: samen ontdekken, samen exploreren en samen experimenteren.

Anneleen De Steur studeerde in 2009 af als dans- en bewegingstherapeute. Daar leerde zij over de kracht van dans en beweging, over expressie en creativiteit, lichaamsbewustzijn en hoe beweging zoveel verandering teweeg kan brengen.

Nadien specialiseerde zij zich in Laban Movement Analyses en Bartenieff Fundamentals. Zij studeerde af als “CMA”, Certified Movement Analist. LMA en BF worden onder andere gebruikt in dans, in begeleiding van groepen, in theater, in lichaamsgerichte therapie, in choreografie. Beweging staat centraal, beweging die geobserveerd en geanalyseerd wordt, een bewegingstaal die verkend wordt. LMA laat ook toe om expressie en creativiteit in beweging te verruimen, om deurtjes en poortjes die nog onbekend zijn heel zachtjes te laten open gaan…

In 2015 volgde zij ook een basisopleiding Sherborne.
Anneleen werkte 5 jaar bij Handicum en gaf daar dansexpressie aan mensen met een handicap. Zij begeleidde kleuters in Brussel en gaf diverse lessen expressie op scholen en in buurtcentra. Anneleen staat als leerkracht dagelijks voor de klas en is heel erg vertrouwd met het werken met groepen. Zij kijkt er ontzettend naar uit om met de kleuters op reis te gaan, op reis in de wereld van het eigen lichaam, in de wereld van beweging, ritmes, muziek en ludieke versjes !


Benodigd materiaal

Dans op blote voeten of met dansschoentjes, niet op kousen of buitenschoenen. Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen.


Er zijn momenteel geen cursussen Kleuterdans met ouders gepland.


Terug naar overzicht