Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Koppeldansen West Coast Swing

Anja en Daniel


West Coast Swing zoals men het in de Verenigde Staten noemt, is een zeer dynamische en vooral leuke swingdans waar dansplezier centraal staat. Je leert leiden en volgen op Golden Oldies van de jaren vijftig.

Zoals je al hoort aan de naam kent de West Coast Swing (WCS) zijn oorsprong aan de Westkust van de VS. WCS kent invloeden van verschillende andere dansvormen gaande van salsa, hiphop tot Lindy hop en jazz. Het is een partnerdans die je op elke muziek met een 4/4 ritme of een 2-beat kan dansen. Dit is een dans van connectie en elasticiteit, waarbij je veel plezier beleeft op de dansvloer. Techniek is belangrijk, maar je eigen expressie en improvisatie zijn net zo belangrijk en in tegenstelling tot de meeste partner dansen, geldt dit voor zowel de leader als de follower! West Coast Swing geeft door zijn basisritme veel mogelijkheden om je eigen stijl en groove toe te passen op de muziek.

Ben je op zoek naar een nieuwe leuke danssensatie met de nadruk op partnering en muzikaliteit, dan is dit zeker iets voor jou. Bovendien wordt WCS zowel op hedendaagse R&B gedanst alsook op blues en contemporary. Je kan er dus op ieder feestje mee aan de slag.

Deze dans is een partnerdans. Schrijf dus steeds in met een partner. Gelieve per persoon een apart inschrijvingsformulier door te sturen: 1 voor jezelf en 1 voor je danspartner. Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ dat je geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden. Je kan best ook lid worden van een van de  onze facebookgroepen 'danspartner gezocht'.

Anja en Daniel dansen sinds 1987. Na vele jaren als concurrenten te hebben deelgenomen aan competities formatiedansen Latin vonden ze elkaar op de dansvloer. Dit leidde vanaf 1999 tot een bijzonder succesvolle partnership met deelname aan nationale en international competities.
Als Belgische delegatie Latijns-Amerikaanse dansen en daarnaast ook Salsa vertegenwoordigde D&A Belgiė meermaals op internationale competities dicht en minder dicht bij huis: Miami, Orlando, Turkije, Zwitserland, Aruba, Rome, Venetiė, Lissabon, …
Het hoogtepunt bereikte ze in 2000 toen ze Europees Kampioen Salsa werden en Finalisten op het WK in Miami. Het jaar nadien werden ze gepromoveerd tot de hoogste klasse binnen het Latijns-Amerikaans Ballroom dansen met opnieuw ook buitenlandse competities als Belgische delegatie.
Datzelfde jaar kregen ze te smaak te pakken van het lesgeven en optreden. In de jaren die daar op volgde behaalden ze ook bij BULDO hun diploma Bachelor Ballroom dancing en Fellow Caribische dansen. Na een succesvolle wedstrijd carriere besloten ze in 2009 om zich toe te spitsen op lesgeven en shows.
Zo treden ze tot op vandaag nog op met de latin bigband Mucho Gusto en staan ze in voor de opleiding Lesgever Caribische Dansen bij BULDO.Er zijn momenteel geen cursussen Koppeldansen West Coast Swing gepland.


Terug naar overzicht