Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Ballet and contemporary summer school

Nicole Kohler (geboortejaar 2002-2005)


Hoe brengen we ons eigen verhaal met de danstaal waar jij over beschikt? Samen gaan we op zoek naar jouw expressiemogelijkheden en hoe gebruiken we die om tot een choreografie te komen? Je zal het snel merken: er zit meer in je dan je dacht :).

Uiteraard werken we dagelijks aan onze balletroutines. Op de grond en aan de bar verfijnen we de technieken die jij nodig hebt. In de Hededendaagse dans blijven we verder zoeken naar mogelijkheden en ook daar komen verschillende technieken goed van pas.

Alles komt samen in het toonmoment op het eind van de week. Nodig alvast al je vrienden uit om te komen kijken.

Nicole Kohler, geboren in Zwitserland, werd op haar 17de uit meer dan honderden kandidaten geselecteerd voor de Mudra school van Maurice Béjart. Haar droom werd werkelijkheid.
In 1991 besloot ze haar eigen weg te gaan. Ze werkte als choreografe en gastsoliste voor verschillende compagnieën en opende haar eigen dansschool ‘Chorégraphia in Delémont (Zwitserland), waar ze klassieke en hedendaagse dans gaf. Met haar eigen dansgezelschap creëerde ze een dozijn producties. Hiervoor schreef ze occasioneel zelf de muziek. 
Na deze glansrijke carrière wijdt ze haar leven nu aan het onderwijzen van beginnende kleuters tot semi-professionelen. En met succes, want sommige van haar studenten werden toegelaten en studeerden af aan grote Europese dansscholen.

Ter info
- Je kan bij ons terecht vanaf 8u30 en tot 17u. Je kan in de cafetaria wachten tot je stage start.


Benodigd materiaal

Softshoes en balletpak voor ballet, makkelijke kledij voor hedendaags.


Er zijn momenteel geen cursussen Ballet and contemporary summer school gepland.


Terug naar overzicht