Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Modern Jazz summer school

Bieke De Vuyst (geboortejaar 2002-2005)


We putten in deze dansstage uit 2 stijlen: Modern en Jazz. Twee stijlen die een goede basis voor elke danser(es) vormen. De bewegingen zijn gebaseerd op het ballet maar worden veel vrijer gedanst en de muziek is moderner. Je leert een flinke dosis techniek en expressief dansen. Veel bewegingen worden met licht gebogen benen gedanst. Kenmerkend voor Modern Jazz zijn de energieke bewegingen, die als accenten van de dans samenvallen met de accenten en/of beat van de muziek. Dit maakt de stijl zeer geliefd in musical, film en televisie (show/musicaldans). 

In deze leerrijke stage ga je vooral met leeftijdsgenoten genieten van deze dans. We geven aandacht aan en trainen ons ritme gevoel door middel van percussie instrumentjes. We werken samen naar een mooi eindresultaat toe, die we op het einde van de stage laten zien! 

Bieke De Vuyst heeft al van jong af aan een grote passie voor dans. Ze genoot een opleiding aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen en daarna aan MuDa. Inmiddels studeert ze voor docent dans aan de fontys in Tilburg. Ze houdt van leergierige leerlingen die een open houding hebben om te leren en te ontdekken. 

Ter info
Onze deuren gaan open om 8u30. Dus je bent vanaf dan al welkom. Wij sluiten om 17u.Er zijn momenteel geen cursussen Modern Jazz summer school gepland.


Terug naar overzicht