Detail Cursus
Kinderen > Workshops/danskampen

Flamenco Danskamp

Manou Selhorst (geboortejaar 2012-2013)


Wie zin heeft in een 3-daagse vakantie plezier is hier aan het goede adres. Manou neemt de kleine Chicas y Chicos mee op avontuur naar het mooie warme Spaanse land. De kinderen maken op een speelse manier kennis met flamenco en de tangos de Granada. Er worden zuiderse verhalen verteld en elegante danspasjes aangeleerd, tot de kleine flamencodansers met veel trots een choreografie kunnen dansen. De kinderen leren hun lichaam verkennen, ontwikkelen hun bewegingen en ontdekken de krachtige expressie van flamenco.  Naast dansen - veel dansen - is er ook tijd om te knutselen, om te luisteren naar mooie verhalen  en... jazeker, ook voor zalige Siestas ! Twijfel niet en roep nu al uit volle borst: 123 Olé!

Manou Selhorst begon op 11-jarige leeftijd met flamencodans in Danshuis De Ingang. Sindsdien is haar passie voor deze kunst uitgegroeid tot een levensweg. Ze volgde lessen bij Saïdjah Galo ‘La Zambra’, Irene Álvarez en Lisbeth Maes ‘La Liz’. Hiernaast volgde ze ook stages in het buitenland. Zo kon ze proeven van lessen in Sevilla, Parijs en Rivesaltes met Maria Del Mar Moreno, La Lupi, Manolo Marín, Isabel Bayón en Rafael Campallo.

Na haar middelbare studies trok Manou naar Sevilla om zich volledig te verdiepen in de flamenco. Ze volgde daar een intensieve opleiding in de academie van Úrsula López. 

Ter info
- Bij goed weer wandelen we naar de speeltuin op het Jan Yoens plein of picknicken we 's middags in het gras vlak bij de dansschool.
- Gratis toezicht van 8u30 tot 9u00 en van 16u30 tot 17u. Tijdens het toezicht zijn er geen begeleide activiteiten.Er zijn momenteel geen cursussen Flamenco Danskamp gepland.


Terug naar overzicht