Detail Cursus
Kinderen > Workshops/danskampen

Kleuterdanskamp

Aisa Burgwal (geboortejaar 2012-2013)


Het thema van dit danskamp gaat over de stereotypes die kinderen hebben en hoe ze dit omzetten naar beweging. Als je aan een groep kinderen vraagt om een oude man na te doen gaan ze allemaal krom staan, als je ze vraagt een olifant na te doen maken ze allemaal een slurf. Hoe kan dit omgezet worden naar dans en naar een leuke voorstelling aan het einde van de week?

Aan de hand van beweging en spelmateriaal reikt Aisa de kinderen enerzijds funderingen aan om een solide basis te ontwikkelen, anderzijds geeft ze hen de nodige input om hun fantasie om te zetten in beweging.

Binnen dit danskamp wordt een mix aan stijlen aangeboden, waar het accent ligt op losse en vrije bewegingen (zoals geassocieerd met stijlen zoals Hiphop en Hedendaags).
Nodig alvast je vrienden uit voor het toonmoment op het eind van het danskamp!

De kinderen worden naast het werken naar een eindvoorstelling ook ondergedompeld in dans-oefeningen, spelletjes en knutselen.

De passie van Aisa Burgwal is dans in het algemeen en dansen met kinderen in het bijzonder. Dit met de intentie de kinderen zodanig in beweging te krijgen, dat ze niet alleen genieten van het dansen zelf, maar tevens verrijkt worden door het dansproces. De kinderen hoeven nog geen danservaring te hebben, een natuurlijke prikkel om te bewegen is voldoende.
Aisa begon op 5-jarige leeftijd met klassiek ballet. Al snel merkte zij dat ze niet genoeg voldoening haalde uit één dansles per week en ruilde ze de tutu in voor een uitgebreidere garderobe: hiphop, hedendaags, modern, jazz,… Ze volgde onder andere les bij Percy Kruythoff, Laurent Flament Bis, Isabelle Beernaert, Nicole Kohler, Hiroshi Wakamatsu, Margareth Berkhout, Gwen Hamerlijnck, Mamadou Tandia… en behaalde een diploma aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten te Tilburg en een master in de psychologie.

Ter info
- Bij goed weer wandelen we naar de speeltuin op het Jan Yoens plein of picknicken we 's middags in het gras vlak bij de dansschool.
- Gratis toezicht van 8u00 tot 9u00 en van 16u30 tot 17u. Tijdens het toezicht zijn er geen begeleide activiteiten.
- Gelijktijdig in ons danshuis danskampen via de Sportdienst Gent: danskamp 'Clipdance', geboortejaar 2009-2011 en danskamp 'Dansexpressie', geboortejaar 2006-2008Er zijn momenteel geen cursussen Kleuterdanskamp gepland.


Terug naar overzicht