Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Minireeksen

Flamenco: introductie voor 55+

Saïdjah Galo


Flamenco is een muziekgenre en een bijbehorende dans afkomstig uit het Zuiden van Spanje. Als je spontaan aan waaiende rokken, stampende voeten en stevig 'olé geroep denkt en niet aan een roze flamingo, dan zit je juist. 

Kom proeven van de Flamenco in deze mini-reeks, speciaal voor 55 plussers! 

Er zal op en rustig tempo een korte choreografie aangeleerd worden waarin de verschillende technieken zullen voorkomen: zapateado, braceo, vueltas, … en natuurlijk kompas !

Saïdjah “La Zambra”  is geboren in een muzikale familie, haar moeder is de flamencodanseres Geneviève Galo. Zo is flamenco van in haar kinderjaren een deel van haar leven. Na haar middelbare studies trok  Saïdjah naar Sevilla om haar passie uit te diepen. Ze studeerde aan de flamenco-academie “La Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco”.

In Sevilla studeerde ze ook aan de flamencoschool "Estudio de Danza y Guitarra Flamenca de Eduardo Rebollar y Yolanda Lorenzo". Van september tot december 2010 volgde ze nog een intensieve opleiding aan de academie "Fundacion Cristina Heeren de Arte Flamenco" te Sevilla en bijkomende lessen in "Escuela de Arte Flamenco Manuel Betanzos". 

Saïdjah is gespecialiseerd in het dansen met attributen: Bata de cola, abanico, sombrero en mantón. Ze was te zien als flamencodanseres in de de film "Dance the world" van Marie Jo Lafontaine in het jaar 2008. Ze treedt op met haar eigen groepen "Alma Flamenca" met o.a. Marquito Velez en Ivan Smeulders en “La Bailaora y Los Rubios”, samen met Emile Verstraeten en Filip Bruffaerts. Kenmerkende sleutelwoorden voor Saïdjah zijn klassevolle sensualiteit, elegantie, professionalisme, en een krachtige expressie.

Samen met Huub Billiet Adriaansen schreef Saïdjah het boek 'Flamenco, handleiding voor dansers en liefhebbers'.Er zijn momenteel geen cursussen Flamenco: introductie voor 55+ gepland.


Terug naar overzicht