Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Jazzdance introductie

Jonas Veeckman


Tweedaagse introductieworkshop: maak kennis met de basis van Jazzdance.

Jazzdance is van oorsprong een Amerikaanse dansstijl uit het begin van de 20ste eeuw, toen de Afrikaanse muziektraditie en de Westerse danstraditie er elkaar ontmoetten. In de jaren dertig en veertig mengde de jazzdance zich verder met invloeden uit de moderne dans en het ballet en ontwikkelde het tevens zijn eigen specifieke basistechnieken en danspassen.
De bewegingen uit het klassiek en modern ballet worden moderner geïnterpreteerd. Het is dus een vrijere vorm van dansen en een mengeling van uiteenlopende dansstijlen.

In deze workshop staat de algemene danstechniek centraal. Tijdens de opwarming wordt die aangeleerd met een vaste barre en later toegepast in de aangeleerde danscombinaties en verplaatsingen doorheen de studio. Tenslotte wordt er geëindigd met een choreografie op hedendaagse muziek. Daarin wordt de veelzijdigheid van Jonas weerspiegeld.

Jonas Veeckman startte zijn dansopleiding op latere leeftijd in danschool Clipdance olv. Jolien van de Velde en werd meteen gebeten door de dansmicrobe. Na zijn eerste jaar dansles te volgen, ging Jonas al meteen over tot meer dan 20 uur jazz per week, hij vervolgde zijn dansopleiding bij danspedagogen Jac Delsing en Eliane De Gendt. Naast Jazzdance kreeg hij ook een opleiding in Modern en klassiek ballet en zelfs in Hip Hop. Jonas danst in dansgezelschap ‘Pro Arte’ en bij ‘Sako Compagnie’ olv Lizzy De Lobel.
Zijn visie is dan ook heel duidelijk, learn and you will…


Praktische info

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen. Je danst op softshoes of blote voeten.


Er zijn momenteel geen cursussen Jazzdance introductie gepland.


Terug naar overzicht