Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Koppeldansen - Swingin' & Fast!

Brecht en Shana


Gewoon koppeldansen? Niet de meest catchy naam, maar de vlag dekt de lading! Je leert er dansen met z’n twee en het is vooral ook makkelijk toe te passen in je eigen uitgaansleven. Of het nu de pingpongfuif, een trouwerij of je stamcafé is. Een oldie door de boxen, of een hedendaagse hit… Comfortabel bewegen op de muziek, een goeie technische basis voor leiden en volgen, én ruimte voor vrijheid en creativiteit tijdens de dans.

Swingin’ and Fast? Denk aan rock ’n roll, ‘swingen’ op trouwfeesten, discoswing… Ofte koppeldansen met verschillende draaien, figuren en variaties op iets snellere muziek. En wie weet ook een sprong?!

Er wordt gestart met comfortabel bewegen op de gebruikte muziek. Daarna volgen figuren, steeds met variaties en ruimte voor eigen inbreng . We eindigen met enkele ‘speciallekes’ om de dans verder kleur te geven. 

Stuur per persoon een apart inschrijvingsformulier door. Eén voor jezelf en één voor je danspartner. Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ dat je geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden. Je kan best ook lid worden van een van de  onze facebookgroepen 'danspartner gezocht'.

Zowel Shana Van Cauwenberghe als Brecht Devloo waren van jongs af aan niet van de dansvloer af te slaan. Ze deden beiden heel wat ervaring op in de diverse koppeldansgenres, maar ze haalden hun mosterd vooral bij de Swing, Lindy Hop en Blues, van waaruit ze de vernieuwende kijk op dans halen om die te mixen met het aloude fuif- of trouwdansen.


Benodigd materiaal

Draag kledij waarin je gemakkelijk kunt bewegen.


Er zijn momenteel geen cursussen Koppeldansen - Swingin' & Fast! gepland.


Terug naar overzicht