Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Minireeksen

Argentijnse Tango: Milonga

Saskia en Steven


Op een tangosalon worden naast tango's en tangowalsen ook milonga's gedraaid. Deze vrolijke milonga's nodigen uit tot speelsheid... Deze workshop blijft dus niet bij het aanleren van enkele leuke ritmische bewegingen, maar leert je bovendien ook hoe je kan loskomen van het basisritme, zodat je bewegingen speels worden zoals deze vrolijke muziek.

Deze workshop is voor tangodansers met basiskennis tango en milonga.(vanaf niveau 2) 

Saskia en Steven benaderen de tango (dans en muziek) zowel met respect voor zijn geschiedenis als oog voor zijn hedendaagse vorm. Ze beheersen beiden het leiden en volgen wat niet alleen het dansen verrijkt, maar ook pedagogisch sterke troeven biedt voor henzelf en hun dansers/leerlingen. In de lessen werken ze aan lichaamsbewustzijn en techniek, met een constante aandacht voor de connectie en communicatie tussen leider en volger, en dat gekruid met een vleugje humor! Zij willen vooral het plezier van het samen dansen doorgeven, en glimlach op het gezicht van hun dansers laten verschijnen en dat hun dansers genieten. Daarom stimuleren ze graag de creativiteit, speelsheid, muzikaliteit en dansbeleving..

Argentijnse Tango is een partnerdans.
Heb je een danspartner: per persoon 1 inschrijvingsformulier invullen en 1 betaling per persoon uitvoeren aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. 
Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ dat je geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden. Je kan best ook lid worden van onze facebookgroep 'tangopartner gezocht'.

Saskia" Het is iets mysterieus wat er gebeurt tussen twee mensen die samen dansen, die tango zijn en dansen. Maar tango is meer dan mooie muziek en een adembenemend prachtige dans. Tango is ook een passie en een levenswijze."

 Steven:"Tango is ongrijpbaar…. Tango zit ook vol tegenstellingen en blijft  uitdagen. De passie, melancholie of uitbundigheid waartoe de muziek uitnodigt, moet beheerst worden gedanst,. Het is een dans die je zover meevoert als je zelf wil en telkens als dat ongrijpbare, vluchtige en spontane moment zich aandient, weet je gewoon dat het allemaal de moeite loont."


NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
Basiskennis TangoDanshuis De Ingang
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang) 8
9000 Gent

Zo 12/5, Zo 19/5, Zo 26/5

21:15-22:30

Kansentarief uitpas 7.4 €
Studenten 31 €
Basis 37 €
Inschrijven
Deze reeks is voor wie basiskennis tango heeft maar beginner is op vlak van milonga.
 
basiskennis milongaDanshuis De Ingang
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang) 8
9000 Gent

Zo 12/5, Zo 19/5, Zo 26/5

18:45-20:00

Kansentarief uitpas 7.4 €
Studenten 31 €
Basis 37 €
Inschrijven
Voor deze reeks heb je al basiskennis milonga.
 

Terug naar overzicht