Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Flamenco Introductie

Saïdjah Galo


Tijdens deze workshop kan je eens proeven van de traditionele Flamencodans. Elke les zal met live gitaar begeleid worden dus de warme Flamenco sfeer is verzekerd !!


Er zal een korte choreografie aangeleerd worden waarin de verschillende technieken zullen voorkomen: zapateado, braceo, vueltas, … en natuurlijk kompas !

Saïdjah werkt op techniek, kracht en expressiviteit, maar vindt sensualiteit en elegantie even belangrijk om te vermengen in de dans. 

Flamenco is géén folklore, maar een levende kunstvorm: het is zang, muziek en dans. Er bestaan diverse "palos" (stijlen) en aan elke stijl is er een gevoel en "sfeer" verbonden. Daarom wil ze dat de leerlingen weten hoe ze met de zang en muziek moeten omgaan. Ook de traditionele structuur komt aan bod.

Saïdjah “La Zambra”  is geboren in een muzikale familie, haar moeder is de flamencodanseres Geneviève Galo. Zo is flamenco van in haar kinderjaren een deel van haar leven. Na haar middelbare studies trok  Saïdjah naar Sevilla om haar passie uit te diepen. Ze studeerde aan de flamenco-academie “La Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco”.
In Sevilla studeerde ze ook aan de flamencoschool "Estudio de Danza y Guitarra Flamenca de Eduardo Rebollar y Yolanda Lorenzo". Van september tot december 2010 volgde ze nog een intensieve opleiding aan de academie "Fundacion Cristina Heeren de Arte Flamenco" te Sevilla en bijkomende lessen in "Escuela de Arte Flamenco Manuel Betanzos".

Saïdjah is gespecialiseerd in het dansen met attributen: Bata de cola, abanico, sombrero en mantón. Ze was te zien als flamencodanseres in de de film "Dance the world" van Marie Jo Lafontaine in het jaar 2008. Ze treedt op met haar eigen groepen "Alma Flamenca" met o.a. Marquito Velez en Ivan Smeulders en “La Bailaora y Los Rubios”, samen met Emile Verstraeten en Filip Bruffaerts. Kenmerkende sleutelwoorden voor Saïdjah zijn klassevolle sensualiteit, elegantie, professionalisme, en een krachtige expressie.

Samen met Huib Billiet Adriaansen schreef ze het boek Flamenco, handleiding voor dansers en liefhebbers'.


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Breng propere schoenen met een hakje mee en trek ze aan voor je de danszaal ingaat.


Er zijn momenteel geen cursussen Flamenco Introductie gepland.


Terug naar overzicht