Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Bollywood Introductie

Aaricia


Introductieworkshop: maak kennis met de basistechnieken van de Bollywood-stijl. 

Het woord Bollywood is afgeleid van de term "Hollywood", waarbij de B staat voor Bombay (het huidige Mumbai). Het grootste filmcentrum in India én wereldwijd. De overgrote meerderheid van de Bollywoodfilms zijn doordrongen van muziek en dans.

Bollywooddans is als filmmuziek, het verschilt naargelang het thema van de film. Het is geen dans met een vast kader. Men kan wel opmerken dat de ene dans klassiek geïnspireerd is, de andere volks, nog een andere modern, westers, oriëntaals, tap, salsa .... Deze mix resulteert in een vloeiende, swingende, energieke dans met een Bollywoodiaanse dosis kleuren en vrolijkheid. De films zijn in het algemeen levendige musicals die tijdloze verhalen vertellen over liefde en onrust, zodat ze buiten India eveneens een grote populariteit kennen.

Wat kan je verwachten? Energie en plezier, inspanning en ontspanning. Heup-, schouder-, hoofd- en vingerbewegingen en natuurlijk leuke choreografieën...

Aaricia Ponnet (°1992) is gespecialiseerd in Indische dansen en is daarnaast ook gediplomeerd indologe. De Bollywoodkriebels kreeg ze van thuis uit mee: met het gezin reisde ze sinds haar vierde jaarlijks naar India en haar eerste danspasjes zette ze op Bollywoodmuziek. Ze ging al vroeg op dansles (clipdans, folkdans) en is sinds 2005 in de leer bij Maya Sapera, dé autoriteit op het vlak van Indische dans in België. Van Maya leerde ze Bollywood en Indische Zigeunerdans. Ze ging meermaals naar Rajasthan om er te dansen met lokale danseressen en na 5 jaar in België Kathak te hebben gevolgd bij Guru Shila Mehta en Maya, besloot ze in 2015 om de sprong te wagen en verhuisde ze naar Bombay. Als beursstudent van de Indian Council for Cultural Relations behaalde ze er na anderhalf jaar intensief trainen bij guru Shila Mehta haar diploma in Kathak.

Aaricia heeft al 10 jaar podiumervaring. Ze is vaste danser bij de Maya Sapera Dance Company (MSDC), maakt er deel uit van verschillende projecten (Gori KaDance, de Khan Brothers, Women Speak, Mahasati) en won met de MSDC meerdere prijzen. Ze was reeds te zien tijdens o.a. de halve finale van Belgium's Got Talent met het danskoor van Yamuna, Europalia India, Couleur Café, Brussel Danst!, de videoclip 'No regrets' van Intergalactic Lovers... In India had ze de eer om deel uit te maken van het dansballet 'Mahasati', en op uitnodiging van het Belgische consulaat deelde ze het podium met haar Guru Shila Mehta in het prestigieuze Prince of Wales Museum.

In dit VRT-clipje geeft Aaricia uitleg over Bollywood dans: https://www.youtube.com/watch?v=SbbyNJ5VmDM

Meer over Aaricia vind je via www.mayasaperadancecompany.com."


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen. Je danst op blote voeten.


Er zijn momenteel geen cursussen Bollywood Introductie gepland.


Terug naar overzicht