De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops

Bezorgd om covid-19? Lees hier onze maatregelen voor corona proof danslessen. Veilig en gezond dansen we verder!

OPGELET! De inschrijving voor je kind, je danspartner en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

Volwassenen en jongeren > Workshops

Gewoon Koppeldansen: Swingin' and Fast

Shana en Brieuc


Gewoon koppeldansen? Niet de meest catchy naam, maar de vlag dekt de lading! Je leert er dansen met z’n tweeën en het is vooral ook makkelijk toe te passen in je eigen uitgaansleven. De pingpongfuif, een trouwerij of gewoon in je stamkroeg? Een oldie door de boxen, of een hedendaagse hit… Comfortabel bewegen op de muziek, een goeie technische basis voor leiden en volgen, en ruimte voor vrijheid en creativiteit tijdens de dans.

Swingin’ and Fast? Denk aan rock ’n roll, ‘swingen’ op trouwfeesten, discoswing… Ofte koppeldansen met verschillende draaien, figuren en variaties op iets snellere muziek. En wie weet ook een sprong?!

Wil je meer dan 1 weekendje, kijk dan ook eens naar de Bluesin’&Slow dit voorjaar!

Je hoeft geen specifieke ervaring te hebben om deel te nemen aan de workshops. Zoals elke dans, start elke workshop met comfortabel bewegen op de gebruikte muziek. Daarna volgen figuren, steeds met variaties en ruimte voor eigen creativiteit. We eindigen met enkele "speciallekes" om de dans verder kleur te geven. Alles wordt zo aangeleerd dat je het eenvoudig kan leiden en volgen. 

Opgelet: vanwege de covid-maatregelen zal er niet kunnen gewisseld worden van danspartner en moet je met een partner inschrijven die tot je bubbel behoort. 

Heb je een danspartner: 1 inschrijvingsformulier en 1 betaling per persoon aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. 

Zowel Shana als Brieuc zijn gepassioneerd door dans. Ze deden beiden heel wat ervaring op in de aloude koppeldansgenres, met de grootste input vanuit de Swing, Lindy Hop en Blues, genres waarin zij lesgeven en van waaruit ze vernieuwende technieken nemen om het swing- en slowdansen aan te leren. In elke workshop of les besteden ze veel aandacht aan een comfortabele vorm van leiden en volgen. Van een verstaanbare techniek, over verschillende bewegingen en variaties, tot ruimte voor persoonlijke creativiteit in je dans.


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere schoenen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.


Er zijn momenteel geen cursussen Gewoon Koppeldansen: Swingin' and Fast gepland.


Terug naar overzicht