De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops
Volwassenen en jongeren > Workshops

Flamenco - Clase Abierta

Irene Alvarez


Deze klas is bedoeld voor mensen die graag deskundige feedback krijgen of willen gecoacht worden als ze bijvoorbeeld zelf een flamencostuk gemaakt hebben/ aan het maken zijn of vragen hebben over een specifieke flamencotechniek.

Er wordt aandacht besteed aan alle aspecten en je kan worden begeleid door een gitarist.

De klas is ook open voor mensen die geïnteresseerd zijn om te leren hoe je een choreografie bouwt, waar je moet op letten, waar de pijnpuntjes zijn, enz... Je kan als actieve toeschouwer deelnemen, eventueel de Palmas mee klappen. Wil je als toeschouwer inschrijven vermeld dan in het opmerkingsveld "toeschouwer".

Elke deelnemer krijgt een half uur 'coaching' van Irene. Zijn er meerdere deelnemers die hun stuk willen brengen dan wordt het tijdstip afgesproken. Er kan interactie zijn tussen de deelnemers, ze kunnen elkaars publiek zijn of elkaar begeleiden met Palmas, vragen stellen ... 

Irene Alvarez heeft als geen ander de kennis in huis om jou vooruit te helpen!

De Sevilliaanse Irene Alvarez heeft meer dan 15 jaar ervaring als docente. Ze begint op haar 9 jaar haar opleiding klassiek-Spaanse dans bij Matilde Coral aan het "Real Conservatorio de Musica y Danza" te Sevilla. In 1993 behaalt ze haar diploma en sindsdien heeft ze haar opleiding voortgezet bij dans-grootheden als El Güito, Manolo Marin, Javier Latorre, Isabel Bayón, José Galván, Pilar Ogalla, Angel Atienza en Manuel Betanzos. Voortbouwend op de traditionele Flamenco heeft ze haar eigen, onmiskenbare stijl ontwikkeld die zich beweegt tussen een impulsieve, soms vrij moderne expressie, en de vrouwelijke elegantie die het kenmerk is van de Sevilliaanse school. 

In 1992 was Irene te zien in de Film "Sevillanas" van Carlos Saura. Ze treedt regelmatig op in tablaos, in internationale theaters en op Europese festivals en werkt graag mee aan cross-over projecten.
In 2010 sticht ze haar eigen "Cuadro Flamenco Irene Álvarez", met zangeres Carmen Fernandez en gitarist Alexander Gavilán.Er zijn momenteel geen cursussen Flamenco - Clase Abierta gepland.


Terug naar overzicht