De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops

Bezorgd om covid-19? Lees hier onze maatregelen voor corona proof danslessen. Veilig en gezond dansen we verder!

OPGELET! De inschrijving voor je kind, je danspartner en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

Volwassenen en jongeren > Workshops

Bollywood Introductie Crash Course

Aaricia


Energie en plezier, inspanning en ontspanning. heup-, schouder-, hoofd- en vingerbewegingen, je beleeft het allemaal tijdens deze crash course.  Aaricia dompelt je onder in de basistechnieken en -begrippen van Bollywood, zodat je nadien kan aansluiten bij de cursus Bollywood open level.

Bollywooddans is een vloeiende, swingende en energieke dans met een flinke dosis kleuren en vrolijkheid. Deze Indiase filmdans kan je vergelijken met clipdance: het thema van de film bepaalt de stijl van de dans. Zo is de ene dans klassiek geïnspireerd, de andere volks, en vind je invloeden van oriëntaalse dans, hedendaags, tapdans, salsa enzovoort. In dit VRT-clipje geeft Aaricia uitleg over Bollywood dans: https://www.youtube.com/watch?v=SbbyNJ5VmDM

 

De lessen van Aaricia Ponnet (°1992) kenmerken zich door haar enthousiasme en passie voor de dans. Ze is gespecialiseerd in Indische dansen en is daarnaast ook gediplomeerd indologe. De Bollywoodkriebels kreeg ze van thuis uit mee: met het gezin reisde ze sinds haar vierde jaarlijks naar India en haar eerste danspasjes zette ze op Bollywoodmuziek. Ze ging al vroeg op dansles (clipdans, folkdans) en is sinds 2005 in de leer bij Maya Sapera, dé autoriteit op het vlak van Indische dans in België. Van Maya leerde ze Bollywood en Indische Zigeunerdans. Ze ging meermaals naar Rajasthan om er te dansen met lokale danseressen en na 5 jaar in België Kathak te hebben gevolgd bij Guru Shila Mehta en Maya, besloot ze in 2015 om de sprong te wagen en verhuisde ze naar Bombay. Als beursstudent van de Indian Council for Cultural Relations behaalde ze er na anderhalf jaar intensief trainen bij guru Shila Mehta haar diploma in Kathak. Sinds haar terugkeer naar België blijft ze haar liefde voor de Indische dans verspreiden via lessen en voorstellingen.

Aaricia staat al meer dan 10 jaar op het podium. Ze is vaste danser bij de Maya Sapera Company, maakt er deel uit van verschillende projecten (Gori KaDance, de Khan Brothers, Women Speak, Mahasati) en won met de MSDC meerdere prijzen. Ze was reeds te zien tijdens o.a. de halve finale van Belgium's Got Talent met het danskoor van Yamuna, Europalia India, Couleur Café, Brussel Danst!, de videoclip 'No regrets' van Intergalactic Lovers... In India had ze de eer om deel uit te maken van het dansballet 'Mahasati', en op uitnodiging van het Belgische consulaat deelde ze het podium met haar Guru Shila Mehta in het prestigieuze Prince of Wales Museum. Intussen werkt ze samen met Shila en Maya aan de nieuwe productie ‘Women Speak, inspired by Mahasati’.

Meer over Aaricia vind je via www.mayasaperadancecompany.com."


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen. Je danst op blote voeten.


Er zijn momenteel geen cursussen Bollywood Introductie Crash Course gepland.


Terug naar overzicht