De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

VANAF 8 MEI HERSTARTEN DE LESSEN DIE IN SEPTEMBER BEGONNEN WAREN IN OPENLUCHT. CHECK JE MAIL VOOR MEER INFO!

Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

House Dance

Saho


House Dance combineert complex voetenwerk met op de grond uitgevoerde moves. De basics werden in het begin van de jaren '80 populair bij de Hip Hoppers. Ondertussen wordt de House dance wereldwijd gedanst.

De House Dance is net als de house muziek ontstaan in het underground nachtleven van New York en Chicago. De dans is een combinatie van snel voetenwerk (footwork), vloeiende bewegingen in het bovenlichaam (jacking) en grondbewegingen (lofting) en bevat elementen uit de Afrikaanse -, de Braziliaanse-, de jazz-, de tap- en de hedendaagse dans.

Saho houdt ervan mensen in te leiden in deze boeiende dansvorm. Zelf danst hij sinds de jaren ´80, geïnspireerd door de uitzending HIPHOP (TF1) en cultfilms als Flashdance, Beatstreet and Breakstreet. Hij nam deel aan de Belgische kampioenschappen B-Boying in 1989. Saho danste reeds bij diverse dansgezelschappen o.a. Full Effects, waarmee hij verschillende optredens heeft verzorgd. Hij werkte aan een solo optreden samen met de Zweedse Choreografe Phax Ahamada. In de zomer van 2017 werd hij uitgeroepen tot de 3de beste "straatartiest van de Gentse Feesten". Verder organiseert hij talrijke dansevenementen op internationaal vlak zoals 'Sous Pression Battle'. Hij geeft les in verschillende dansscholen, onder meer in Brussel en Gent. 

De lessen worden in het Frans gegeven.


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere lichte sportschoenen (geen buitenschoenen) mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
Open levelDanshuis De Ingang (Studio 3)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Wo 9/9, Wo 16/9, Wo 23/9, Wo 7/10, Wo 14/10, Wo 21/10, Wo 28/10, Wo 19/5, Wo 26/5, Wo 2/6, Wo 9/6, Wo 16/6

18:30-19:40

Kansentarief uitpas 20.8 €
Student 89.6 €
Basis 103.6 €
Inschrijven
Open level (met basiservaring House of Urban Styles) - lessenreeks van 12 lessen.
 

Terug naar overzicht