De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

We hebben ook lessenreeksen Ragga, Groovy dance Mix en Moderne dans specifiek gericht naar jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Je kan ze vinden bij de jaarreeksen voor kinderen en jongeren.

 

Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

Flamenco Castagnetten

Irene Alvarez


Castagnetten: Wie aan Flamenco denkt, denkt toch ook een beetje aan castagnetten. Deze worden in de hand gehouden en produceren een klikgeluid of een ratelend geluid bij snel opeenvolgende kliks. Zij bieden de ritmische basis voor de dans en worden meestal gespeeld door de dansers en zangers. We leren de castagnetten bespelen voor de Sevillana’s. Met de bewegingen van de handen en het gebruik van castagnetten kunnen de gevoelens van pijn,verdriet of geluk met meer expressie gebracht worden. Op het programma staan gerichte techniek- en ritmische oefeningen. Er wordt gewerkt aan de combinatie van het dansen en het bespelen van de castagnetten.

Eigen castagnetten meebrengen! Ze zijn online te koop: basismodel of professioneel model.
Voor de lessenreeks astagnettes worden max. 12 personen toegelaten. 

De Sevilliaanse Flamenco danseres Irene Álvarez begint haar opleiding in klassiek-Spaanse dans reeds op negenjarige leeftijd bij de befaamde Matilde Coral aan het "Real Conservatorio de Musica y Danza" te Sevilla. In 1993 behaalde ze daar haar diploma en sindsdien heeft ze haar opleiding voortgezet bij dans-grootheden als El Güito, Manolo Marin, Javier Latorre, Isabel Bayón, José Galván, Pilar Ogalla, Angel Atienza en Manuel Betanzos. Voortbouwend op de traditionele Flamenco heeft ze haar eigen, onmiskenbare stijl ontwikkeld die zich steeds beweegt tussen een impulsieve, soms vrij moderne expressie, en de vrouwelijke elegantie die het kenmerk is van de Sevilliaanse school. 

In 1992 was Irene te zien in de Film "Sevillanas" van Carlos Saura, maar eigenlijk begint ze pas vanaf 2002 regelmatig in tablaos en internationale theaters op te treden. Ze werkt samen met de gitarist Antonio Andrade en de danser Federico Ordoñez, met wie ze het ensemble "DOS" opricht, samen met Carmen Fernández, Ulrich Gottwald, en Alexander Gavilán. Naast haar optredens op diverse Europese festivals werd ze ook al uitgenodigd als gastsoliste bij de gitarist Rafael Cortes, het Poolse ensemble "Los Payos", "Sevilla Mia" (José Ramirez, Cristina Hall), "Inspiracion Flamenca" (met gitarist Ulrich Gottwald) en bij verschillende cross-over projecten, zoals "El Pelele- Noche de Canciones Españoles", het indisch-andalusische "Kathak Flamenco" met het "Music Ensemble of Benares" en José Parrondo en de "Classic Club Nights". In 2010 sticht ze haar eigen "Cuadro Flamenco Irene Álvarez", samen met zangeres Carmen Fernandez en gitarist Alexander Gavilán en produceert de programma's "De Alegrias y Soledad" en "ZarZamora". Irene was assistente van de maestra Isabel Bayon tijdens het festival van Jerez in de jaren 2009, 2010 en 2012 en is gastdocente bij Codarts Rotterdam.

Resterende lesdata seizoen feb-juni: 11, 18/6

GRATIS PROEFLESSEN
Gentse Feesten, Baudelopark, 9000 Gent: 
do 19/7: 15u-16u - Flamenco kids

Dansen in t'Park, Azaleapark, Achterstraat 21, 9040 Gent:
za 18/8: 15u-16u - Flamenco Kids
zo 19/8: 15u-16u - Flamenco volwassenen


Praktische info

Eigen castagnetten meebrengen! Ze zijn online te koop (zie hierboven).


Er zijn momenteel geen cursussen Flamenco Castagnetten gepland.


Terug naar overzicht