De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

Hoe meer keren per week je danst hoe makkelijker en leuker het wordt:

 • Volg een dance track: meerdere cursussen met kortingen!
 • OPGELET! De inschrijving voor je danspartner, je kind of jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVINGS IN!

  Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

  Authentic Jazz Solo

  Olga Moiseeva


  PROGRAMMA SEIZOEN FEB-JUNI 2020 KOMT ONLINE OP 9/12.

  Authentic Jazz vind zijn oorsprong in tap- en andere Afrikaanse en Afro-Amerikaanse dansen. Het is een vlotte en energieke dansstijl. Kenmerkend zijn de ritmische dansbewegingen en de ruimte voor improvisatie. Veel van de Authentic jazz danspassen kunnen gebruikt worden in de Lindy hop en voegen er een extra dimensie aan toe.
  Je danst op leuke oude muziekjes, zoals charleston en swingjazz en gaat op zoek naar hoe te bewegen op de muziek en met welke ritmes je kan spelen.
  In de Solo Authentic Jazz herleeft de vrolijke tijd maar tevens is het een makkelijk toepasbare dansstijl op feestjes hier en nu.

  Beginners: je leert de basis aan.
  Halfgevorderd: zie Charleston 

  Olga Moiseeva begon Lindy Hop te dansen in het Herrang Dance Camp en participeerde elk jaar. In 2002 startte ze de Moskou Swing Dance Society (MSDS), de belangrijkste dansclub van Moskou. Het is van daaruit dat de Lindy Hop scene zich de laatste 10 jaar over heel Rusland ontwikkelde. Haar initiatief kende een onvoorstelbare groei, de dansschool telt ondertussen 15 instructeurs voor een 50tal wekelijkse klassen Lindy hop, Charleston, Balboa en Authentic Jazz. Verder organiseerde de dynamische Olga talrijke wedstrijden, lezingen en panelgesprekken over de geschiedenis van de jazz muziek en de swing dans. 

  In 2012 werden Olga en haar danspartner Alexander Kuznetsov uitgenodigd als docenten op het Herrang Dance Camp, en in 2014 was ze panellid bij Frankie100.

  Check www.gentsehoppers.com for all activities about Lindy Hop in Ghent and outside Ghent.

  De lessen zijn in het Engels.  Benodigd materiaal

  Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere schoenen (met een gladde zool) mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.


  Er zijn momenteel geen cursussen Authentic Jazz Solo gepland.


  Terug naar overzicht