De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

Hoe meer keren per week je danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

  OPGELET! De inschrijving voor je kind, je danspartner en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

  Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

  Jazzdance

  Jonas Veeckman


  Jazzdance is van oorsprong een Amerikaanse dansstijl uit het begin van de 20ste eeuw, toen de Afrikaanse muziektraditie en de Westerse danstraditie er elkaar ontmoetten. In de jaren dertig en veertig mengde de jazzdance zich verder met invloeden uit de moderne dans en het ballet en ontwikkelde het tevens zijn eigen specifieke basistechnieken en danspassen.
  De bewegingen uit het klassiek en modern ballet worden moderner geïnterpreteerd. Het is dus een vrijere vorm van dansen en een mengeling van uiteenlopende dansstijlen. 

  In de lessenreeks staat de algemene danstechniek centraal. Tijdens de opwarming wordt die aangeleerd met een vaste barre  en later toegepast in de aangeleerde danscombinaties en verplaatsingen doorheen de studio. Tenslotte wordt er geëindigd met een choreografie op hedendaagse muziek. Daarin wordt de veelzijdigheid van Jonas weerspiegeld.

  Niveau: de lessen zijn gericht naar beginners en leerlingen met basiservaring Jazzdance. (halfgevorderd/gevorderd: zie Jazzdance Gwen)

  Jonas Veeckman startte zijn dansopleiding op latere leeftijd in danschool Clipdance olv. Jolien van de Velde en werd meteen gebeten door de dansmicrobe. Na zijn eerste jaar dansles te volgen, ging Jonas al meteen over tot meer dan 20 uur jazz per week, hij vervolgde zijn dansopleiding bij danspedagogen Jac Delsing en Eliane De Gendt. Naast Jazzdance kreeg hij ook een opleiding in Modern en klassiek ballet en zelfs in Hip Hop. Jonas danst in dansgezelschap ‘Pro Arte’ en bij ‘Sako Compagnie’ olv Lizzy De Lobel. 

  Zijn visie is dan ook heel duidelijk, learn and you will…


  Benodigd materiaal

  Je danst op blote voeten of op soft shoes. Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen.


  Er zijn momenteel geen cursussen Jazzdance gepland.


  Terug naar overzicht