De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

VANAF 8 MEI HERSTARTEN DE LESSEN DIE IN SEPTEMBER BEGONNEN WAREN IN OPENLUCHT. CHECK JE MAIL VOOR MEER INFO!

Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

Oriëntaalse dans: Shimmy en Belly Flutter

Maya Sapera


De les 'open level' is bedoeld voor wie wil leren en plezier maken. Gedifferentieerd coachen staat Maya op haar lijf geschreven. Ze is dan ook de ideale persoon om deze lessen met open level te leiden. Al wie een basiservaring heeft in de oriëntaalse dans is welkom.

Het thema "choreografie op maat" dient als
leidraad in deze lessenreeks en zal per niveau worden uitgediept. Daarnaast initieert Maya jou, via een (Perziche) opwarmingsdans op het nummer Beni Beni van Niyaz in een specifiek aspect van de roots van deze rijke danscultuur.

Als inspiratie kan je op Spotify al eens luisteren naar de muziek waar we tijdens de les zullen op dansen. 

Maya Sapera is gespecialiseerd in Indische dansen (Sapera of Indische Zigeunerdans, Bharata Natyam en Bollywood) en dansen uit Noord Afrika en het Midden Oosten (vooral Egyptische, Marokkaanse, Oriëntaalse) dansen, maar heeft reeds van tientallen diverse stijlen geproefd. Ze was 6 toen ze voor de eerste maal op het podium stond met Indische tempeldans en 16 toen ze begon te doceren. Hetzelfde jaar werd ze laureaat van de wedstrijd beste Belgische danssolo en deed ze haar arangetram (eindexamen Indische Tempeldans). Sindsdien veroverde ze als danseres, choreografe en lerares binnen- en buitenland. Ze had zelfs de eer in het land van herkomst, India, met succes onthaald te worden. Ze heeft het geluk gehad om sinds 2002 met Indische muzikanten als Mahabub Khan samen te werken. In België danste ze reeds voor Alain Platel en Sidi Larbi Cherkaoui. Ondertussen richtte ze met succes de dans- en muziekgroepen ‘Gori Kadance Orchestra’, de ‘Khan Brothers’ en de Millap Encounters’ op.

Danstip: combineer deze lessenreeks met Bollywood of Indische dans.

Zie ook: Oriëntaalse dans beginners Serkan en Liesbeth en Nora, met basis Liesbeth en Nora, halfgevorderden en gevorderden  Serkan en Sofie.

Foto: Freddy Hauglustaine


Benodigd materiaal

We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Eventueel kan je met een heupsjaal de heupbewegingen accentueren.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
Open levelDanshuis De Ingang (Studio 4)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Wo 30/9, Wo 7/10, Wo 14/10, Wo 21/10, Wo 28/10, Wo 12/5, Wo 19/5, Wo 26/5, Wo 2/6, Wo 9/6

19:00-20:15

Kansentarief uitpas 18.5 €
Student 80 €
Basis 92.5 €
Deze cursus is volzet! Je kan wel inschrijven maar komt daardoor automatisch op de wachtlijst terecht!Inschrijven
Open level (met basiservaring OriŽntaalse dans). Reeks van 10 lessen.
 

Terug naar overzicht