De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

VANAF 8 MEI HERSTARTEN DE LESSEN DIE IN SEPTEMBER BEGONNEN WAREN IN OPENLUCHT. CHECK JE MAIL VOOR MEER INFO!

Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

Oriëntaalse dans of buikdans

Nora Hassaounia en Liesbeth Mouton


Er wordt verondersteld dat buikdans zowat de oudste dans ter wereld is. Toch is de Oriëntaalse dans een levende dansstijl want de dans is nog steeds heel populair in de Arabische wereld. Geen enkel feest of religieuze gebeurtenis kan er plaats vinden zonder dans. Bij iedere beweging worden alle lichaamsdelen gebruikt om te bewegen of te ontspannen. De nadruk ligt hierbij op de heupen en het bekkengebied. Sommigen denken dat het een erotische dans is of een dans bedoeld voor haremvrouwen. Ook bij ons wordt buikdans vaak gereduceerd tot sensualiteit en vrouwelijkheid, hoewel de dansstijl veel rijker is en er ook mannelijke docenten en cursisten zijn.

In de lessenreeks wordt de nadruk gelegd op de basisbewegingen, isolaties, vloeiende passen en verfijning. Belangrijk is de mooie houding en het sensuele van de dans. De technische kant krijgt ook aandacht, men ontdekt in het lichaam spieren waarvan men niet wist dat ze bestonden. Dit alles wordt in een choreografie gegoten, waarbij gebruik gemaakt wordt van zowel klassieke als moderne Oriëntaalse muziek. 

Niveau: beginners en met basiservaring (halfgevorderden en gevorderden zie Serkan en Sofie / open level zie Maya)

De algemene passie voor dansen van Liesbeth Mouton begon toen ze 5 was. Eerst klassiek ballet, vervolgens Jazz dance en Tapdans. Op volwassen leeftijd beoefende ze Flamenco en Argentijnse Tango. Het waren echter de mystiek van de Oriëntaalse stijl en de cultuur die haar definitief betoverden. Ze verdiepte zich in verschillende stijlen zoals Baladi, Klassiek Egyptische stijl, Saaidi, Turkse stijl, Gypsy, Morastijl, Tango Oriëntale en Burlesque. Ze legt zich toe op het dansen met attributen zoals de zwaarddans, sluierdans, dansen met poi, zills… Liesbeth volgde jaren les bij internationale namen zoals Amaya (Mex), Suhaila Salimpour (USA), Sadie (USA), Silvia Salamanca (ES), Aziza (USA) en Nadia Nikichenko( RUS). Momenteel is ze danseres bij dansgroep “Chimella”.

Nora Hassaounia maakte reeds als kind kennis met Arabische ritmes en muzikale iconen als Oum Khaltoum, Warda en Mohamed Abdel Wahab. En tijdens de frequente familiebezoeken in Tunesië keek ze vol bewondering naar haar heupwiegende tantes en nichtjes. Zo nam ze het besluit om zichzelf te verdiepen in de Oriëntaalse dans. Ze volgde lessen en workshops bij onder andere: Maya Sapera, Aziza, Aisa Lafour, Aida, Sofie, Artemisia, Queenie en Khalida. Sinds enkele jaren maakt ze ook deel uit van het Oriëntaalse dansteam Chimella. Nora volgde een lerarenopleiding en kan nu haar danspassie combineren met haar liefde voor lesgeven.

Liesbeth en Nora zullen elkaar maandelijks afwisselen.

Danstip: combineer deze lessenreeks met Bollywood of Indische dans.


Benodigd materiaal

We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Eventueel kan je met een heupsjaal de heupbewegingen accentueren.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
BeginnersDanshuis De Ingang (Studio 4)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Di 22/9, Di 29/9, Di 6/10, Di 13/10, Di 20/10, Di 18/5, Di 25/5, Di 1/6, Di 8/6, Di 15/6

19:25-20:40

Kansentarief uitpas 18.5 €
Student 80 €
Basis 92.5 €
Inschrijven
Beginners. Reeks van 10 lessen. Data zie hierboven.
 
Met basiservaringDanshuis De Ingang (Studio 4)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Di 22/9, Di 29/9, Di 6/10, Di 13/10, Di 20/10, Di 18/5, Di 25/5, Di 1/6, Di 8/6, Di 15/6

20:45-22:00

Kansentarief uitpas 18.5 €
Student 80 €
Basis 92.5 €
Inschrijven
Met Basiservaring. Reeks van 10 lessen. Data zie hierboven.
 

Terug naar overzicht