De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

Hoe meer je danst, hoe goedkoper het wordt: 15% korting bij de 2e lessenreeks / 25% bij de 3e / 35% bij de 4e / 50% bij alle volgende.

Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

Hedendaagse dans

Hiroshi Wakamatsu


Hedendaagse dans is een ruim en moeilijk exact te omschrijven term. Kenmerkend zijn de aandacht voor grondwerk, natuurlijke bewegingen, explosiviteit... Cruciaal is het gebruiken van het lichaam en de bewegingen als communicatie- en expressiemiddel. Verschillende bewegingspatronen worden gecombineerd tot een dynamisch geheel. Er wordt ook vaak gewerkt met improvisatie en partnerwerk.

De lessen beginnen telkens met een stevige warm up die het lichaam vloeiend doet bewegen en het aanwakkert om te dansen. Met een intense energie verplaatsen we ons doorheen de ruimte. We ontwikkelen onze eigen bewegingstaal of ontleden meer complexe bewegingscombinaties. Door het prikkelen van de zintuigen analyseren we hoe we een beweging uitvoeren. (Zie ook lessen Hedendaagse dans met Nicole).

Hiroshi Wakamatsu begon zijn carrière als professioneel danser in Tokio en werkte met gerenommeerde choreografen en gezelschappen. Sinds zijn aankomst in België in 1996, werkte hij als freelancer voor verschillende projecten in Charleroi, Brussel, Athene … Hij vervoegde het Komische Opera Ballet van Berlijn in 2001 en later in 2004 Tanzcompanie Giessen waar hij werkte met verschillende prominente choreografen, nam deel aan Tanz Messe Dûssledorf en andere verschillende avant-garde dansprojecten. In 2007 keerde hij terug naar België, richtte zijn eigen dansgezelschap op, Compagnie Hiroshi Wakamatsu, nam deel aan verschillende dansfestivals in België, Frankrijk, bleef tegelijkertijd werken als danser voor Listopa Dance in Antwerpen, Compagnie Irene K in Eupen en nam deel aan internationale dansfestivals over de hele wereld. 

De lessen worden in het Engels gegeven.

Danstip: Volg ook de lessen stretching als aanvulling bij deze lessenreeks. 


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen. Dans op blote voeten of nog beter op softshoes.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
Open levelDanshuis De Ingang (Studio 2)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Zo 19/9, Zo 26/9, Zo 3/10, Zo 10/10, Zo 17/10, Zo 24/10, Zo 7/11, Zo 14/11, Zo 21/11, Zo 28/11, Zo 5/12, Zo 12/12, Zo 19/12

18:00-19:30

Kansentarief uitpas 29.64 €
Student 128.7 €
Basis 148.2 €
Inschrijven
Niveau open level. Reeks van 13 lessen. Data zie hierboven.
 

Terug naar overzicht