De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

VANAF 8 MEI HERSTARTEN DE LESSEN DIE IN SEPTEMBER BEGONNEN WAREN IN OPENLUCHT. CHECK JE MAIL VOOR MEER INFO!

Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

Bollywood open level

Aaricia Ponnet en Maya Sapera


Wat kan je verwachten in deze Bollywood les? Energie en plezier, inspanning en ontspanning, heup-, schouder-, hoofd- en vingerbewegingen en natuurlijk een leuke choreografie!

Lesgeefsters Maya en Aaricia groeiden op met Indische dans en geven de nodige achtergrond bij de dans en de bewegingen. Hun enthousiasme zal je zeker beroeren!

Niveau: De lessenreeks is voor iedereen toegankelijk (open level).

Verloop van de reeks:
***Les 1-6: Aaricia doet je de wereld van de Bollywood dans ontdekken, elke les combineren we onze passen tot een eenvoudige choreo op een ander liedje.
***Les 7-10: Maya neemt over! We gaan een stapje verder en werken tijdens deze lessen aan 1 choreo "Choodi Chamke".

Bolly wat? Het woord Bollywood is afgeleid van de term "Hollywood". De B staat voor Bombay (het huidige Mumbai in India). Bollywood is het grootste filmcentrum in India én wereldwijd. De meeste Bollywoodfilms zijn doordrongen van muziek en dans en vertellen tijdloze verhalen over de liefde en het leven. Zo zijn ze ook bij ons erg populair! In dit VRT-clipje geeft Aaricia uitleg over Bollywood dans.

De lesgeefsters:

Aaricia Ponnet is gespecialiseerd in Indiase dansen (Bollywood, Kalbeliya en Kathak) en proefde reeds van verschillende andere stijlen. Ze is professioneel danseres, maakt haar eigen creaties en geeft les. Haar eerste danspasjes zette ze op Bollywoodmuziek, want al vanaf haar vier jaar reist ze elk jaar naar India. Op haar 13e leerde Aaricia Maya Sapera kennen, dé autoriteit op het vlak van Indiase dans in België. Maya leidde haar op tot volwaardig danseres. In India danste Aaricia met lokale Kalbeliya danseressen en in 2015 maakte ze haar droom waar en verhuisde ze naar Mumbai om er Kathak te studeren bij Guru Shila Mehta. Aaricia is één van de vaste krachten bij de Maya Sapera Company en combineert haar danscarrière met haar doctoraatsonderzoek over Indische talen aan de Universiteit Gent.

Maya Sapera is gespecialiseerd in Indische dansen (Sapera of Indische Zigeunerdans, Bharata Natyam en Bollywood) en dansen uit Noord Afrika en het Midden Oosten (vooral Egyptische, Marokkaanse, Oriëntaalse) dansen, maar heeft reeds van tientallen diverse stijlen geproefd. Ze was 6 toen ze voor de eerste maal op het podium stond met Indische tempeldans en 16 toen ze begon te doceren. Hetzelfde jaar werd ze laureaat van de wedstrijd beste Belgische danssolo en deed ze haar arangetram (eindexamen Indische Tempeldans). Sindsdien veroverde ze als danseres, choreografe en lerares binnen- en buitenland. Ze had zelfs de eer in het land van herkomst, India, met succes onthaald te worden. Ze heeft het geluk gehad om sinds 2002 met Indische muzikanten als Mahabub Khan samen te werken. In België danste ze reeds voor Alain Platel en Sidi Larbi Cherkaoui. Ondertussen richtte ze met succes de dans- en muziekgroepen ‘Gori Kadance Orchestra’, de ‘Khan Brothers’ en de Millap Encounters’ op.

Meer over Aaricia en Maya vind je via www.mayasaperadancecompany.com

Danstip: combineer deze lessenreeks met Oriëntaalse dans.


Benodigd materiaal

We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Eventueel kan je met een heupsjaal de heupbewegingen accentueren.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
Open levelDanshuis De Ingang (Studio 4)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Wo 23/9, Wo 30/9, Wo 7/10, Wo 14/10, Wo 21/10, Wo 28/10, Wo 12/5, Wo 19/5, Wo 26/5, Wo 2/6

20:20-21:35

Kansentarief uitpas 18.5 €
Student 80 €
Basis 92.5 €
Inschrijven
Open level - reeks van 10 lessen.
 

Terug naar overzicht