De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

Hoe meer je danst, hoe goedkoper het wordt: 15% korting bij de 2e lessenreeks / 25% bij de 3e / 35% bij de 4e / 50% bij alle volgende.

Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

Gypsy Bollywood open level

Aaricia en Lies


Wat kan je verwachten in deze Gypsy Bollywood les? Energie en plezier, inspanning en ontspanning, heup-, schouder-, hoofd- en vingerbewegingen en natuurlijk een leuke choreografie!

Lesgeefsters Aaricia en Lies geven ook de nodige achtergrond bij de dans en de bewegingen. Hun enthousiasme zal je zeker beroeren!

Niveau: De lessenreeks is voor iedereen toegankelijk (open level).

Verloop van de reeks:
***Les 1-6: Aaricia doet je de wereld van de Gypsy Bollywood ontdekken, elke les combineren we onze passen tot een eenvoudige choreo en bouwen we verder op onze bewegingen. Deze lessen zullen worden begeleid door live muziek.
***Les 7-12: Lies neemt over! We gaan een stapje verder en werken tijdens deze lessen aan 1 choreo.

Gypsy Bollywood brengt de vrolijke energie van de Indiase dansfilms en de elegantie, het ritme en de kleur van de Indiase zigeunerdans samen. De liedjes waarop we dansen vertellen tijdloze verhalen over de liefde en het leven. Zo zijn zowel de Bollywood films als de Indiase folkmuziek ook bij ons erg populair!

De lesgeefsters:

Aaricia Ponnet is gespecialiseerd in Indiase dansen (Bollywood, Kalbeliya en Kathak) en proefde reeds van verschillende andere stijlen. Ze is professioneel danseres, maakt haar eigen creaties en geeft les. Haar eerste danspasjes zette ze op Bollywoodmuziek, want al vanaf haar vier jaar reist ze elk jaar naar India. Op haar 13e leerde Aaricia Maya Sapera kennen, dé autoriteit op het vlak van Indiase dans in België. Maya leidde haar op tot volwaardig danseres. In India danste Aaricia met lokale Kalbeliya danseressen en in 2015 maakte ze haar droom waar en verhuisde ze naar Mumbai om er Kathak te studeren bij Guru Shila Mehta. Aaricia is één van de vaste krachten bij de Maya Sapera Company en combineert haar danscarrière met haar doctoraatsonderzoek over Indische talen aan de Universiteit Gent.

Lies Heylbroeck heeft een grote passie voor India, en dat leidde haar in 2007 naar de Bollywoodlessen bij Maya Sapera. Ze specialiseerde zich in Kalbeliya (Indiase zigeunerdans) uit Rajasthan en organiseerde al twee dansreizen doorheen Rajasthan voor de Maya Sapera Company. Tijdens deze reizen volgde zij lessen bij de lokale danseressen die haar heel wat folkstijlen uit Rajasthan aanleerden, waaronder Kalbeliya, Chari, Ghoomar, en Terah Thaali.
Naast een uitgebreide kennis van al deze stijlen, kan ze ook rekenen op een klassieke vorming. Al meerdere jaren heeft ze zich verdiept in de Noord-Indische klassieke dansstijl Kathak. Onder begeleiding van guru Shila Mehta en Maya Sapera werkt ze vol toewijding aan deze gracieuze dansstijl. In 2019 stond ze samen met hen op het podium tijdens de productie ‘Women Speak’. Lies is een vaste danseres binnen de Maya Sapera Company en met haar jarenlange ervaring kijkt er ze naar uit om de leerlingen mee te nemen naar de kleurrijke wereld van de Indische dans.

Meer over Aaricia en Lies vind je via www.mayasaperadancecompany.com

Danstip: combineer deze lessenreeks met Oriëntaalse dans.


Benodigd materiaal

We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Eventueel kan je met een heupsjaal de heupbewegingen accentueren.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
Open levelDanshuis De Ingang (Studio 4)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Wo 15/9, Wo 22/9, Wo 29/9, Wo 6/10, Wo 13/10, Wo 27/10, Wo 10/11, Wo 17/11, Wo 24/11, Wo 1/12, Wo 8/12, Wo 15/12

20:20-21:35

Kansentarief uitpas 25.35 €
Student 111.75 €
Basis 126.75 €
Inschrijven
Niveau open level. Reeks van 12 lessen. Data zie hierboven.
 

Terug naar overzicht