De Ingang - danslessen voor kinderen, kleuterdans, pré-ballet, breakdance, flamenco, groovy dance mix, dans op schoot, clipdance

Hoe meer keren per week een kind danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

OPGELET! De inschrijving voor je kind en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVINGS IN!

Kinderen > Wekelijkse lessen kinderen

- ContakidsMinireeks

Anneleen De Steur (geboortejaar 2016-2018)


Zin om samen met je kind te bewegen, rollen, spelen, dansen, draaien en te genieten van het samen bewegen? Kom dan naar Contakids, een beweegmethodiek voor ouder/begeleider en kindjes van 2-4 jaar.

Contakids ontstond vanuit contactimprovisatie en groeide uit tot een duodans met een bijzondere kijk op de interactie tussen ouder en kind.

 

We dansen, kruipen, springen, doen eenvoudige acrobatische tructjes en rennen, rollen door de ruimte. We gaan overkop en bewegen op muziek.

Wat zijn de voordelen van Contakids?

* Door fysiek contact bouw je samen verder aan een hechte band met elkaar.
* Fysieke communicatie gaat dieper dan woorden.
* Motorische vaardigheden worden geoefend en ontwikkeld.
* Zelfvertrouwen wordt opgebouwd.
* Genieten van samen bewegen is ontspannend.

Wie twijfelt: je kan eerst een Contakids workshop proberen op 22 februari!

Anneleen De Steur studeerde in 2009 af als dans- en bewegingstherapeute. Daar leerde zij over de kracht van dans en beweging, over expressie en creativiteit, lichaamsbewustzijn en hoe beweging zoveel verandering teweeg kan brengen.

Nadien specialiseerde zij zich in Laban Movement Analyses en Bartenieff Fundamentals. Zij studeerde af als “CMA”, Certified Movement Analist. LMA en BF worden onder andere gebruikt in dans, in begeleiding van groepen, in theater, in lichaamsgerichte therapie, in choreografie. Beweging staat centraal, beweging die geobserveerd en geanalyseerd wordt, een bewegingstaal die verkend wordt. LMA laat ook toe om expressie en creativiteit in beweging te verruimen, om deurtjes en poortjes die nog onbekend zijn heel zachtjes te laten open gaan…

In 2015 volgde zij ook een basisopleiding Sherborne.
Anneleen werkte 5 jaar bij Handicum en gaf daar dansexpressie aan mensen met een handicap. Zij begeleidde kleuters in Brussel en gaf diverse lessen expressie op scholen en in buurtcentra. Anneleen staat als leerkracht dagelijks voor de klas en is heel erg vertrouwd met het werken met groepen. Zij kijkt er ontzettend naar uit om met de kleuters op reis te gaan, op reis in de wereld van het eigen lichaam, in de wereld van beweging, ritmes, muziek en ludieke versjes !

Prijs is voor ouders + kind samen. Gelieve de inschrijving te doen op naam van het kind en in het opmerkingsveld de naam van de begeleider te vermelden.


Benodigd materiaal

Je mag op blote voeten dansen. Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen.


Er zijn momenteel geen cursussen - ContakidsMinireeks gepland.


Terug naar overzicht