De Ingang - danslessen voor kinderen, kleuterdans, pré-ballet, breakdance, flamenco, groovy dance mix, dans op schoot, clipdance

Hoe meer keren per week een kind danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

OPGELET! De inschrijving voor je kind en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVINGS IN!

Kinderen > Wekelijkse lessen kinderen

Breakdance: Toprock

Frank Van Neerboom


Toprock is een belangrijk onderdeel van de Breakdance. Het verwijst naar de voetbewegingen die vanuit een staande positie worden uitgevoerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van een mix van coördinatie, flexibiliteit, ritme en bovenal stijl.
"Top rock" is het voor en achteruit bewegen van het bovenlichaam op Hip Hop/Funk muziek.

Deze lessen zijn dan ook een mooie aanvulling op onze lessen Breakdance die meer gericht zijn op de downrock.

Toprock = opstaande bewegingen
Downrock = meer acrobatische bewegingen op de grond.

Frank Dux is van Belgisch/Rwandese afkomst. Geboren in Kinshasa zit dans en gevoel voor muziek al sinds zijn eerst levensjaren in het bloed. Zijn eerste danspassen waren in 2000 in de Gentse Breakdance scene. Sinds zijn achtiende geeft hij dansles.

Frank verweeft als Hip Hopper ook wel andere invloeden in zijn dans, wat zijn stijl alleen maar interessanter maakt. Hij heeft samengewerkt met jeugdhuizen zoals Kaarderij (VZW Jong), Meisjeshuis en dit jaar ook nog met Victoria de Luxe als assistent choreograaf in het project 'Le Sacre du Printemps" van Alain Platel. Zelfs danste hij voor grote namen zoals Stromae, The Subs,… Je kon hem ook aan het werk zien in So You Think You Can Dance 2010.

Danstip: Combineer deze reeks met de lessen breakdance of hiphop als aanvulling op je reeks.


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere lichte sportschoenen (geen buitenschoenen) mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.


Er zijn momenteel geen cursussen Breakdance: Toprock gepland.


Terug naar overzicht