De Ingang - danslessen voor kinderen, kleuterdans, pré-ballet, breakdance, flamenco, groovy dance mix, dans op schoot, clipdance

Hoe meer keren per week een kind danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

  OPGELET! De inschrijving voor je kind en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

  Kinderen > Wekelijkse lessen kinderen

  Indische dans

  Maya Sapera (4e lj tem 14j)


  Zowel klassiek Indische ritmes en handbewegingen, snelle draai- en heupbewegingen uit de Zigeunerdans als vrolijke Bollywood choreografieën komen aan bod. Indiase klassieke dans is kleurrijk, divers en heel boeiend. De Indische dansprincipes worden door Maya op een persoonlijke manier geïnterpreteerd en naar het nu gebracht. 

  Maya nodigt tijdens deze reeks twee maal een gastdocent uit, om jullie enkele acrobatieprincipes aan te leren. Zo wordt jullie eind- of beginpose nog boeiender.

  Waarom kiezen voor Indische dans?

  o Je leert jezelf uit te drukken met behulp van je handen en je gezicht
  o Je oefent vaak draai- en heupbewegingen
  o Je maakt kennis met verhalen en muziek uit de Indische cultuur

  Maya Sapera was 6 toen ze voor de eerste maal op podium stond met Indische tempeldans en 16 toen ze begon te doceren. Hetzelfde jaar werd ze laureaat van de wedstrijd beste Belgische danssolo en deed ze haar arangetram (soort eindexamen voor Indische Tempeldans). Sindsdien veroverde ze als danseres, choreografe en lerares binnen- en buitenland. Ze had zelfs de eer in het land van herkomst, India, met succes onthaald te worden. Ze heeft het geluk gehad om sinds 2002 met Indische muzikanten (als Mahabub Khan) samen te werken. In België danste ze reeds voor Alain Platel. In Parijs trad ze op voor Sidi Larbi Cherkaoui. Ondertussen heeft ze verschillende producties op haar naam staan en is ze bezielster van de Maya Sapera Company waarmee ze creëerde voor o.a. Europalia India, de Beursschouwburg van Kortrijk en Couleur Café.


  Benodigd materiaal

  Je danst op blote voeten. Een wijde lange rok met short of legging eronder is geen must maar wel leuk.

  NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
  4delj-14jaar open levelDanshuis De Ingang (Studio 1)
  Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
  9000 Gent

  Wo 30/9, Wo 7/10, Wo 14/10, Wo 21/10, Wo 28/10, Wo 3/3, Di 9/3, Wo 17/3, Wo 24/3, Wo 31/3

  15:00-16:00

  Kansentarief uitpas 14.8 €
  Student 64 €
  Inschrijven
  Open level, reeks van 10 lessen.
   

  Terug naar overzicht