Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Ballet and contemporary summer school

Nicole Kohler (geboortejaar 2002-2005)


Hoe brengen we ons eigen verhaal met de danstaal waar jij over beschikt? Samen gaan we op zoek naar jouw expressiemogelijkheden en hoe gebruiken we die om tot een choreografie te komen? Je zal het snel merken: er zit meer in je dan je dacht :).

Uiteraard werken we dagelijks aan onze balletroutines. Op de grond en aan de bar verfijnen we de technieken die jij nodig hebt. In de Hededendaagse dans blijven we verder zoeken naar mogelijkheden en ook daar komen verschillende technieken goed van pas.

Alles komt samen in het toonmoment op het eind van de week. Nodig alvast al je vrienden uit om te komen kijken.

Nicole Kohler, geboren in Zwitserland, werd op haar 17de uit meer dan honderden kandidaten geselecteerd voor de Mudra school van Maurice Béjart. Haar droom werd werkelijkheid.
In 1991 besloot ze haar eigen weg te gaan. Ze werkte als choreografe en gastsoliste voor verschillende compagnieën en opende haar eigen dansschool ‘Chorégraphia in Delémont (Zwitserland), waar ze klassieke en hedendaagse dans gaf. Met haar eigen dansgezelschap creëerde ze een dozijn producties. Hiervoor schreef ze occasioneel zelf de muziek. 
Na deze glansrijke carrière wijdt ze haar leven nu aan het onderwijzen van beginnende kleuters tot semi-professionelen. En met succes, want sommige van haar studenten werden toegelaten en studeerden af aan grote Europese dansscholen.

Ter info
- Bij goed weer wandelen we naar de speeltuin op het Jan Yoens plein of picknicken we 's middags in het gras vlak bij de dansschool.
- Gratis toezicht van 8u30 tot 9u00 en van 16u30 tot 17u. Tijdens het toezicht zijn er geen begeleide activiteiten.
- Gelijktijdig in ons danshuis danskampen via de Sportdienst Gent: danskamp 'Clipdance', geboortejaar 2009-2011 en danskamp 'Dansexpressie', geboortejaar 2006-2008


NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
12-16 jaar met danservaringDanshuis De Ingang (Studio 2)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Ma 27/8, Di 28/8, Wo 29/8, Do 30/8, Vr 31/8

10:00-16:00

Kansentarief uitpas 40 €
Studenten 135 €
Inschrijven
 

Terug naar overzicht